Skip to main content

Håndlavede briller og synstræning: Skibhus Optik skiller sig ud i Odense

Efter flere år som optiker i andre brilleforretninger åbnede Tina Løvdal for to år siden Skibhus Optik.

Tinas egen forretning er ikke bare endnu en optiker i rækken af mange. Hos Skibhus Optik finder du blandt andet håndlavede briller af træ og bæredygtige briller, hvor du ved et brillekøb samtidig støtter et orangutang-hjem på Borneo.

Derudover tilbyder forretningen synstræning som et af de eneste steder i Odense.

Men Skibhus Optik er først og fremmest en brilleforretning, der er tæt på kunderne.

”Jeg er ingen kæde men helt mig selv. Kunderne møder de samme hver gang, og vi er personlige og nærværende. Det er ærlig betjening,” siger Tina Løvdal, som har en anden optiker, Annette Kronsbjerg, ansat foruden sig selv.

Ifølge Tina Løvdal er visionen at sikre en individuel løsning for hver eneste kunde, som bygger på troværdighed og faglighed. Og så vil hun gerne skille sig ud fra andre optikere.

”Jeg har et udvalg af brillestel, som kædebutikkerne ikke har,” fortæller hun til MigogOdense.

Briller af træ og genbrugsmetal

Og Tina Løvdal har faktisk noget at have det i. For eksempel kan du få håndlavede træbriller fra Italien lavet af poppeltræ, hvor man som kunde selv bestemmer form, størrelse, stil og farve.

”Vi vil gerne have noget individuelt til den enkelte kunde, noget som ingen andre har. Og træbrillerne er en spændende mulighed for at designe sine egne briller i samarbejde med vores hjælp og erfaring,” siger Tina Løvdal.

Bæredygtige briller i butikken

Det er dog ikke kun på træbriller, at Skibhus Optik skiller sig ud. Du kan også få bæredygtige briller fra Monkeyglasses. De er lavet af genbrugsmetal og bomuldsacetat – sidstnævnte er en helt særlig bioplast bestående af 95 procent bomuldsblomster og træmasse.

Råmaterialet er biologisk nedbrydeligt.

”Dem sælger vi rigtig mange af, og vi har kunder, der kommer langvejs fra, som kun vil se på disse bæredygtige briller. Det synes jeg både er fantastisk og dejligt. Det særlige ved dem er, at en euro fra hvert brillesalg går til et orangutang-børnehjem i Borneo – deraf navnet,” fortæller Tina Løvdal.

Men selvom træbrillerne og de bæredygtige briller fra Monkeyglasses er lavet af utraditionelle materialer, så er kvaliteten i top, forsikrer Tina Løvdal.

”Det er vigtigt for mig, at kvaliteten er i orden, og jeg tænker over, at brillestellene er lavet fornuftigt, for de skal kunne holde til at blive brugt.”

Desuden sælger Skibhus Optik brilleglas fra Zeiss, der i over 160 år har været kendt for sin høje kvalitet.

“Zeissglas er det bedste for dine øjne og livskvalitet. Øjene er vores vigtigste sanseorgan og lige så unikke som fingeraftryk. De fortjener en individuel synsanalyse hos os,” fortæller Tina Løvdal.

Egen kollektion netop sendt på gaden

Men du kan også vælge brillestel fra Tinas helt egen kollektion. Det er håndlavede acetat-briller, som har fået navnet ”Designed by Skibhus Optik”. De er med Tinas egen ord designet meget stilrene. Hun har valgt at lægge ud med 30 forskellige eksemplarer.

Det er helt nyt i butikken og netop kommet på hylderne.

Som med de bæredygtige briller og de italienske træbriller, er tanken bag Tinas egne designs, at det handler om brillestel med god stil, som giver et individuelt udtryk.

Synstræning kan være en hjælp for mange – især børn og unge

Men ikke alt handler om de rigtige glas, brillestel og kontaktlinser.

“Jeg laver samsynstræning for dem, som ikke kan hjælpes kun med briller. Hvilket typisk er børn,” siger Tina Løvdal.

Hvis øjnene ikke samarbejder optimalt, har man, ifølge Tina Løvdal, ofte symptomer som for eksempel dobbeltsyn, hovedpine, koncentrationsbesvær og besvær med at læse.

Man kan ikke sidde stille på stolen og læse ret lang tid ad gangen og springer i ord og linjer. Ofte har man også svært ved at huske det, man læser. Man kan også have problemer med at afstandsbedømme og svært ved at gribe en bold eller cykle – og med symptomer som disse, kan hverdagen blive rigtig besværlig.

”Det er helt almindeligt, at der sidder cirka to i hver klasse med samsynsproblemer. Jeg hjælper mange børn mellem 7-18 år. Jeg har næsten en familie i forretningen hver morgen, inden jeg åbner, da jeg ikke vil gøre det i åbningstiden,” siger Tina Løvdal og fortsætter:

“Hvis ikke man får trænet synet, så kan det ende med, at man slet ikke bryder sig om at læse. Man læser bare ikke, og man kommer ikke i gang med en videregående uddannelse. Det synes jeg virkelig er ærgerligt, hvis man kan give dem synstræning, så de kunne komme videre.”

Oplever man selv eller ens barn nogle af de nævnte symptomer, kan synstræning derfor måske hjælpe. Man kan kontakte Skibhus Optik via www.skibhusoptik.dk, hvis man ønsker at få undersøgt, om synstræning kan hjælpe.